rontielbeek.reismee.nl

Kennis maken

Ha iedereen,

Weer een update over de eerste week die ik vorige week heb gehad. Goed en leuk om te lezen dat het op de Hartkamp ook allemaal goed gaat!

Zoals ik in het vorige verhaal schreef ben ik op donderdag aangekomen in het hotel. Vrijdag ben ik in het hotel gebleven omdat ik om 15 uur had afgesproken om kennis te gaan maken met het finance team. Na het ontbijt dus op de kamer gebleven en richting het 'Clubhouse' gegaan. Dit is één van de vijf restaurants van het hotel en is ook het enige restaurant dat buiten het hotel is. Een grote plus is dat het een fantastisch uitzicht op de golfbaan en de zee biedt. In de verte ook St. Andrews, gezien het hotel buiten de stad staat. Hier heb ik foto's gemaakt en rondgekeken. Om 15 uur zoals gezegd kennis gemaakt met het team. Iedereen is erg aardig en geïnteresseerd en vooral enorm behulpzaam en geduldig. Het team gaat elke vrijdagmiddag/avond naar de kroeg voor een vrijdagmiddag borrel en daar werd ik dus ook voor uitgenodigd, wat niet op de planning stond. Uiteraard heb ik hier geen nee tegen gezegd, want dit bood de perfecte kans om kennis te maken in een informelere setting. Omdat het erg mooi weer was ging iedereen al om 16.30 naar de kroeg in plaats van 18.00 uur. Ik dus ook. Eenmaal in de kroeg aangekomen zijn we buiten gaan zitten. Hier hebben we van 17 uur tot 19 uur gezeten en daarna verhuisd naar een andere pub. Dit zijn geen Nederlandse biertjes, maar echte pints (0,5 liter)! Uiteindelijk om 22 uur naar het hotel teruggegaan en op tijd naar bed gegaan. De zaterdag en zondag waren nog als vrije dagen voordat ik maandag het werk begon.

De zaterdag heb ik in St Andrews doorgebracht. Eenmaal in het hotel heb ik gegeten in de Rock & Spindle Bar van het hotel. Toen nog foto's gaan maken van de zonsondergang bij de Clubhouse. Net toen ik het hotel uit liep kwam ik een andere Nederlandse stagiare tegen. Dit was grappig gezien ik heb kende omdat hij ook in Leeuwarden heeft gestudeerd en eveneens in het laatste jaar zit. Ik wist alleen niet dat hij ook naar St. Andrews was gegaan. Leuke ontmoeting dus. Onderweg naar de Clubhouse kwam ik mijn nieuwe collega tegen die in het kader van Earth Hour een evenementje had georganiseerd (lees: een kampvuur bij de Clubhouse en een sterrenobservatie-unit op de golfbaan. In het hotel ging ook een uur het licht uit in de restaurants en was alleen kaarslicht. Een aparte beleving! Nog met de collega's bij het kampvuur en de sterrenkijk geweest en vervolgens een Earth Hour Cocktail gehaald. Vervolgens richting kamer gegaan.

Zondag was de laatste dag in het hotel. Nog geprofiteerd van het uitgebreide ontbijtbuffet en vervolgens koffers ingepakt en uitgecheckt. Toen naar St Andrews gelopen. Dit bleek achteraf 1.5 uur te duren, dus weer de nodige calorieën verbrand! Hier tot 5 uur geweest en terug gegaan naar het hotel. Aldaar gegeten en taxi genomen richting Fraser Avenue waar ik een kamer heb gehuurd bij twee collega's. Kamer is prima, groot en met een tweepersoonsbed. Verder kan ik de rest van het huis gewoon gebruiken. Dit is wel een tijdelijke oplossing, maar wel een goede.

Een blog over de eerste werkdag/werkweek volgt later.

Voor nu groeten aan iedereen en in het bijzonder aan de collega's van de Hartkamp. Leuk dat jullie mij volgen en goed om te lezen dat het allemaal goed gaat daar!

Ilse

Goed om te horen sgat dat je daar zo lekker bent ontvangen en het goed bevalt met je collega's.. toch altijd wel fijn als je er 10 mnd mee samen moet werken! Ik ben heel benieuwd naar alle foto's en hoe je eerste werkdag is bevallen!

Heeel veel plezier mop!

collegas linnendienst Hartkamp

Was weer een leuk verhaal Ron.
we wachten op je volgende stuk.
Succes daar.
Groeten

Kier

Een goed begin is het halve werk Tielbeek! Dus dat heb je weer goed gedaan. Geniet van de borrels en heel veel succes deze eerste werkweek!
Liefs!

Wessel

Eindelijk een verhaal dat niet in msn-taal geschreven is. (wat je bij fellow students wel ziet;))

collega huishouding.

ha die ron. heb je verhaal gelezen erg leuk om je te volgen. heb van morgen met je zus gewerk en was weer erg gezellig groet.