rontielbeek.reismee.nl

Vertrek en aankomst

Er zat even wat tijd tussenin, maar hier is weer een update vanuit het zonnige St. Andrews. Donderdag 29 maart ben ik vertrokken vanaf Düsseldorf Weeze Airport. Om 8 uur vertrokken om op tijd de bagage in te kunnen checken (uiterlijk 10.25 uur). Helaas was het behoorlijk druk op de weg en waren er veel files. Dit leverde de nodige vertraging op en uiteindelijk nog een stukje verkeerd gereden. Gelukkig waren we toch om 10.10 uur op het vliegveld en dus op tijd om de vlucht naar Edinburgh te halen. Als je met Ryanair vliegt weet je dat je absoluut niet meer bagage mee moet nemen dan maximaal is toegestaan. In mijn geval was dat 20 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage. Ik ben er achter gekomen hoeveel het kost als je een aantal kilo bij beide bagagestukken te veel hebt. De grote koffer woog 22 kilo en kostte daardoor 40 Euro extra. De handbagage, die normaal gesproken nooit gewogen wordt maar net die ene dag wel, woog 12.5 kilo en kostte 50 Euro extra. Hiermee was het voordeel van het goedkope ticket allang verdwenen. Aan de andere kant had ik bij nader inzien ook niks achter kunnen laten, dus veel keuze had ik niet.

Vervolgens door de douane, alles aan ijzer en elektronica apart door de controle en vervolgens de laptop nog door een aparte controle. Na uiteindelijk alles weer om en aan te hebben en de hele tas weer in te hebben gepakt met laptop en al, kon ik naar de gate. Dat is nog redelijk zoeken op vliegveld Weeze, gezien je eerst door een grote drogisterij wordt geleid en dus denkt dat je niet goed zit. Gelukkig zag ik daar de uitgang van de winkel die ook de ingang naar de gate vormde. Nogmaals paspoortcontrole. In de gate 10 minuten gewacht tot het vliegtuig klaarstond (dat was net 5 minuten geland en werd dus gelijk weer voor mijn vlucht ingezet). In die 10 minuten aan de praat geraakt met een mevrouw die ook met hetzelfde vliegtuig meeging. Dit gesprek duurde tot buiten het vliegveld van Edinburgh, dus de hele reis gezelschap gehad. Vervolgens in Edinburgh geld gewisseld (erg ingewikkeld met al die verschillende munten, dus dat is nog erg wennen). Bus naar Edinburgh Waverley Railstation genomen die door heel Edinburgh gaat en dus een prima sightseeing mogelijkheid is (en dat voor maar 4 Euro). Vanuit Edinburgh Waverley Railstation naar Leuchars gereisd met de trein. Dit duurde ongeveer een uur. Laatste stuk vanuit Leuchars met de bus naar St. Andrews gereisd, dit was ongeveer 10 minuten. Al met al na de landing binnen twee uur op de plaats van bestemming, dus erg goed te doen.

In St. Andrews ben ik direct met de bus naar het hotel gereden waar ik tot en met zondag heb verbleven. Hier aangekomen was het precies zoals op de plaatjes die ik had gezien. Wat een ontzettend mooi hotel. Pal aan zee en net naast de golfbaan. Omdat het mooi weer was en de lucht strak blauw, zag het er extra mooi uit.Eenmaal in het hotel aangekomen heb ik direct ingecheckt. Kamer op de derde verdieping. Behoorlijk groot en met een goed uitzicht en twee grote bedden. Bij aankomst werd ik gelijk begroet met: 'welkom in het Fairmont meneer, kan ik u helpen met uw bagage?' Toen heb ik me maar gelijk voorgesteld als de nieuwe collega van Accounting. Hele aardige mensen en allemaal erg geïnteresseerd en behulpzaam. Hier kan ik het wel tien maanden uithouden! Omdat het half 3 was dat ik aankwam ben ik gelijk terug gegaan naar de stad om foto's te maken en de stad te verkennen. Het is zoals ik me had voorgesteld niet heel groot maar wel een ruim aanbod aan winkels. Bovendien ligt St. Andrews aan zee en liggen er een aantal golfbanen in en om de stad wat het heel bijzonder maakt. Alles is hier sowieso geïnspireerd doorgolf. Om 6 uur weer teruggegaan naar het hotel, gegeten en redelijk op tijd naar bed.

Foto's volgen nog, heb een probleem met het uploaden naar de site, dus daar moet ik nog iets op verzinnen. Ookwil ik vandaag of begin deze week de updates van deandere dagen op de site zetten.Wordt dus nog vervolgd!

Kier

Hey Ron! Mooie berichten zo! Fijn dat de eerste indruk goed is, is toch altijd wel belangrijk! Wie weet kom ik nog wel eventjes checken of alles echt zo mooiis als je zegt ;-). In ieder geval heel veel succes met je stage! En geniet, want de dagen vliegen echt voorbij!!
Liefs!

Elze

Mooi verhaal Ron. En handig zo'n routeplanner voor mijn bezoek.. moet lukken :) Spreek je van de week weer!

Annemiek.

Ha neef!

Geniet van je avontuur! Zal met veel belangstelling je reisverhalen lezen.

Groetjes uit Nijmegen!

mama

Ik heb je verhalen natuurlijk al van jou persoonlijk gehoord. Toch vind ik het erg leuk om ze nog eens te lezen. Ik ben benieuwd naar je volgende avonturen.
Tot gauw.

annelies

HEEEEEEE Ron
ik had elze van de week nog even gesproken en gehoord dat je over was leuk om je verhaal te lezen en ik blijf je natuurlijk volgen suc6 met je stage
gr annelies

Wim

He Ron

Ik hoor dat het goed met je gaat .je bent in ieder geval goed over gekomen hier op de hartkamp gaat alles zijn gangetje maak er wat moois van De groeten van ieder op de Hartkamp wij houden je in de gaaten Groet uit het mooie Raalte