rontielbeek.reismee.nl

De eerste werkdag/werkweek

Ha iedereen,

Excuus voor de lange tijd tussen de vorige blog en deze nieuwe. Was er niet van gekomen in de tussentijd. Zoals in het vorige verhaal te lezen was, gaat dit verslag over de eerste werkdag en -week. Maandagmorgen 2 april om 7.30 uur opgestaan om vervolgens om half 9 richting hotel te gaan. Ik begin elke dag om 9 uur en werk dan tot 17.30 uur. Om 12 uur heb ik een half uur lunchpauze. Dit lijken lange dagen, maar de tijd vliegt! Vooral de eerste week. Maandag gelijk gebombardeerd met informatie wat erg vermoeiend was. Dit ging zo'n beetje de hele week door. Voordeel heirvan is dat de tijd erg snel gaat omdat je zoveel dingen leert. We werken in het hotel met een ander computersysteem dan ik gewend ben dus je moet weer helemaal vanaf nul beginnen. Na een paar dagen krijg je er redelijk handigheid in, maar het blijft lastig in het begin. Ik begin elke dag om 9 uur met het uitpluizen van allerlei soorten rekeningen en verslagen. Dit is een behoorlijk dik pak papier. Bepaalde formulieren moeten naar andere afdelingen, waar andere documenten in een apart nieuw pak samenkomen. Erg verwarrend dus en totaal niet te onthouden. Dit moet je dus echt leren door elke dag te doen. Er zit wel een verantwoordelijkheid aan het uitzoeken van deze formulieren, gezien de balansen niet meer kloppen als de verdeling niet goed gebeurt. Zodra dit gebeurt is begin ik met de analyse van de vorige dag. Dit betreft het analyseren van alle inkomsten voor het hele hotel. Hierbij zijn ook kortingen e.d. inbegrepen. Normaal gesproken worden kortingen niet meegenomen in de analyse, maar deze zijn wel degelijk belangrijk. De kortingen moeten namelijk worden teruggeboekt naar de juiste codes (elke categorie heeft een unieke code, bijvoorbeeld 3743 voor Golf Sales of 0415 voor ontbijt) om geen gaten in de balansen te krijgen. Zodra al deze kortingen zijn geanalyseerd en toegekend aan een speciale code, schrijf ik ze in het systeem over naar de juiste plaats. Uiteindelijk moet alles dus weer op nul terechtkomen. Als dit is gebeurd print ik alle systeemoverzichten van Micros en Property Manager (de twee systemen die we gebruiken in het hotel). Deze komen in een Excel bestand te staan en moeten uiteindelijk precies gelijk zijn. Vaak is dit niet het geval omdat 1 van de systemen de bedragen niet goed heeft doorgeschreven. Dan moeten alle transacties worden nagekeken om era achter te komen waar de fout zit. Dit kan aardig lang duren en is zeker niet makkelijk, maar het is wel leuk om uit te zoeken waar de fouten zitten en deze op te lossen. Uiteindelijk komt alles altijd weer op nul uit. Hierna moeten de verschillen tussen beide rekeningen weer naar de juiste codes worden geboekt om alles in balans te brengen. Zodra dit gebeurd is, vul ik alle systeemoverzichten in een ander excel bestand in dat aan het eind van de maand een overzicht van de periode geeft. Daarbij kun je dus ook precies zien hoeveel de gemiddelde besteding per gast is. Als dat allemaal klaar is, is de dag afgelopen om half zes. Om zes uur nemen we de shuttle naar de stad, omdat het hotel redelijk ver buiten de stad ligt en er verder, anders dan met de auto, geen vervoer is. Het team is erg leuk, er wordt veel gelachen tijdens het werk, wat de dag en het werk leuker maakt. Alle collega's zijn enorm behulpzaam en sociaal. Het is een erg prettige setting om in te leren en je werk te doen. Dat is in ieder geval een goed vooruitzicht voor de komende tien maanden!

Volgende verhaal volgt snel. Dat zal gaan over de vooruitgang in het werk. Wordt dus vervolgd!

Jaenet

Ik ben hier alleen voor het werk!!!

Ron

Mooi!

Rick

Hee ron! Erg interessant dus allemaal, leuk man! Hoe is het uitgaans leven daar? Hou je je Blog wel een beetje bij;)!?

groetjes Rîck!

Hanan

Klinkt allemaal super! Groetjes uit lwden